Witam ..
Żebyście nie myśleli ja nie czuje się w żaden sposób urażony , tylko wypowiedzi w stylu
Treść nad formą mnie trochę irytuja..dlaczego ? sami sobie odpowiedzcie.
Fryniu masz w tej mewce czyściej niż niejeden w domu

wygląda to super ..
Ja u siebie niestety niemam możliwości utrzymania tego w takim stanie , budynek stary jak świat jak widać ze zdjęć , w mojej pierwszej mew było nawet ładnie ..
Jeśli chodzi o automatykę naprawde warto w to inwestować , mniej pracy mase możliwości ,i tak jak Pki pisze niewiele drożej .
Jeśli chodzi o moją wiedze trudno mi ją samemu ocenić ale nie jest wcale taka wielka jak by się wydawało ,troche życie , mój zawód i doświadczenie nabyte przez kilka lat nauczyło tego i owego .
Ja też byłem zielony ,jeździłem jak każdy po MEW i podglądałem jak mają inni âŚ
Jeśli chodzi o Internet to powiem ze jest kilka rozwiązań które można zastosowac o ile niejest to 20 Km do cywilizacji <lol>
Neta możesz walnąć radiowo punkt ,most ,punkt albo jak starczy to pnkt punkt
Chodzi oto ze urządzenie radiowe musisz podłączyć tak czy siak do kabla z netem ale może gdzieś masz taką możliwość gdzie jest Internet a niejest to bardzo daleko ..odradzam GSM szambo straszne nawet strony www otwieraja sie kilkanascie sekond masakra..do mew praktycznie niezdatne !
Co do kamer przez neta to jest to bardzo proste do zrobienia Komputer PC karta DVR i kamery i oczywiście net
Z tym ze transfer Upload nie moze być mniejszy jak 250Kb/s poniżej tego będziesz oglądał zdjęcia co 5 sek zamiast Live Video choćby co 1s
Co do odczytu parametrów wiekości elektrycznych trzeba by zastosowac analizator sieci z możliwością podłączenia do PC i odpowiednim oprogramowaniem jak u mnie.
Można wiele innch parametrów odczytać ale do tego jest potrzebny już PLC +Pulpit operatorski z serwerem WWW najkorzystniej .Wystarczy też samo plc i odpowiednie oprogramowanie na PC ale to już nie będzie to
Jeśli masz pytania to pisz postaram się w granicach swojej wiedzy udzielić ci odpowiedzi ,jeśli chodzi o odwiedziny to niema problemu zapraszam lecz wcześniej daj znac na skype bądź gg email kiedy , żebym mógł wygospodarowac chwilę dla ciebe.
Pozdrawiam