Panowie specjaliści od prawa administracyjnego posłuchaliśmy waszej rady złożyliśmy goły wniosek o wydanie pozwolenia wodno prawnego . Wpłyną on do urzędu z dniem 29.07.2005 i dostaliśmy odpowiedź o uzupełnienie dokumentów:
1) Operat wodnoprawny spełniający wymogi określone w art.132 ustawy Prawo wodne.
2) decyzje o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, jeżeli na podstawie odrębnych przepisów jest ona wymagana: jeżeli decyzja ta nie jest wymagana – wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego,
3) opis prowadzenia zamierzonej działalności sporządzony w języku nietechnicznym.
I następnie napisali :
[b:d8f6ccc9ae]Zgodnie z art. 64 par.2 k.p.a. nieusunięcie braków wniosku w ciągu siedmiu dni od dnia doręczenia spowoduje pozostawienie podania bez rozpatrzenia.[/b:d8f6ccc9ae]
Jednocześnie informujemy, iż z dniem 28 lipca br. weszła w życie ustawa z dnia 18 maja 2005 o zmianie ustawy – Prawo ochrony środowiska oraz niektórych ustaw(dz U. Nr 113, poz.954). Zgodnie z zapisem art1 pkt 19 niniejszej ustawy, realizacja planowanych przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko oraz innych, związanych z ochroną obszarów chronionych jest dopuszczalna wyłącznie po uzyskaniu decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia.
Ale się napisałem i dopiero na końcu zauważyłem że jeden dzień jesteśmy w plecy – data wpłynięcia naszego pisma a data wejścia w życie ustawy. Admin mnie chyba nie zabije ale muszę sobie napisać kurwa mać

.Chyba że spece od prawa coś wymyślicie.