Bogas i E- 11 - Też Was lubię
Trzeba włożyć przysłowiowy "kij w mrowisko" lub użyć jakiegoś dosadnego określenia , żeby ktoś łaskawie napisał - co na dany temat naprawdę sądzi?
O kawie (choć to mój ulubiony napój) i tortach- też nie chce mi się czytać -bo jak tak dalej pójdzie, to nie zdziwi mnie jakiś tekst nawiedzonego o np. dwóch słoniach stojących przy drodze.Troche powagi E-11.
Ja generalnie się z Wami zgadzam Panowie - że TRMEW nie jest instytucją doskonałą i powinna dawać więcej i Wasze uwagi są godne uwagi

bo skoro można na
www.mew to i pewnie moglo by tak być na
www.trmew.
Zresztą pisałem ,że w pewnym sensie jestem tu " adwokatem diabła" czyli tak do końca nie utożsamiam się z tym co robi ( a raczej nie robi lub żle robi TRMEW).
Zależało mi tylko na jednym: żeby poznać poglądy ludzi zaglądających na to forum w tym temacie.A temat wydawał mi się b. ważny.
A tu nic.Zero reakcji.I tylko co tu gadać - prezes Wieczorek -czyli Jago zabiera głos. Super ,że wkońcu odezwal się E-11,Willi, i Bogas.
Ale założę się z Wami oduże pieniądze ,że gdyby puścić tu tekst o jakieś rewelacyjnej turbinie firmy Hookus-Pookus o sprawności 120% z turbodoladowaniem to odzew byłby zdecydowanie większy.Mi nawet chodziła po głowie taka mała prowokacja...
Co do meritum sprawy to podtrzymuję swoje wcześniej wyrażone wypowiedzi;
[b:90c6808e88]Po primo[/b:90c6808e88]-nie twierdziłem ,że przepławka to przykład dobrej pracy TRMEW tylko ,że nic się nie stało bo kurs się nie odbył. Taka mała subtelna różnica.
[b:90c6808e88]Po drugie primo[/b:90c6808e88]-Bogas tak z ręką na sercu powiedz czy jakikolwiek wynik z kalkulatora turbin użyłeś w operacie czy wniosku o dotacje lub niedaj Boże kredyt ( dla przykładu wartości z Twojego obiektu wynoszą ;Spad 2,3 przepływ do-12,0 m3/s - moc -do 220 kW. Czy uzyskujesz rzeczywiście takie wartości) Dla mnie to jest ciekawostka (kalkulator turbin) ale rzecz drugorzedna.
[b:90c6808e88]Po trzecie primo[/b:90c6808e88]- jeśli nie załujesz i Ci nie brak , że nie byłeś na zjeżdzie TRMEW a dalej piszesz , że jesteś członkiem TRMEW - to chyba przyznasz , że coś jest nie tak i prawdę mówiąc Ci nie wierzę

.
Z resztą - to się z Tobą zgadzam .Też uważam i o tym pisałem ,że dobrze by było gdyby TRMEW dogadał się z MEW Kujawskiego dlatego tak mnie nie razi słaba strona internetowa TRMEW.
A w pasożytnictwie to jestem niegorszy od Ciebie. Oby tylko nam się nie pogorszyło.
Pozdrawiam.Piomika
P.S.Nie mam zamiaru popsuć sobie dobrych stosunków z Bogasem, E-11 czy Willim sprawą TRMEW.Stosunków koleżeńskich rzecz jasna

Może w obronie TRMEW stanie ktoś inny?