Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest wtorek, 17 czerwca 2025, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 12:59 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Piomika- nieporozumienie wyjaśnione.Tamto już przerabiałem ale dziękuję! Na piwo zapraszam wszystkich ciebie też. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 14:58 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

No to gdzie i kiedy montujemy kolejną imprezę? :P tym razem i oprawa muzyczna będzie.
Piomika teraz nie wymigasz się urodzinami mamusi, no chyba, że jeszcze będą jakieś komunie......
Ja też każdemu postawię piwo, Ci co byli u Łukaszena wiedzą, że nie rzucam słów na wiatr. Dla mojego idola, oczywiście będę miał specjalny prezent, może przyjedzie a po imprezie znów napisze: "Jest pieknie".

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 15:29 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ok Sasza - tym razem się nie wymigam. Tamtym też się nie migałem naprwadę miałem urodziny mamy / nie mamusi , ani nie matki! /
Pozostaje tylko to jakoś zorganizować .[b:be8fb468f8]Może Admin coś wymyśli ?[/b:be8fb468f8]

Jeśli nie spotkanie dla nas ( czytaj: nawiedzonych) to chociaż dla niejakiej "studentki Kasi" ?!
A.......my wpadniemy przy okazji! :mrgreen: [/b]

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 15:49 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Sasza- na Bogasa to Ty nie licz . Jest teraz na forum dziad kalwaryjski ,ale myslisz,ze coś odpisze. Wciągnął nas w te forum tymi swoimi postami. A teraz szlaban.Olał.
Wczoraj chciałem wyciągnąć go na piwo , bo byłem we Wroclawiu .A gdzie tam . Nawet się nie odezwał łaskawca jeden :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 15:53 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Widzisz Sasza! A chciałeś nowy wiesz na cześć Bogasa pisać :lol:
Ty się dobrze zastanów!!!
Bogas: jak chcesz mieć nowy wierszyk, to dawaj się zapraszać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 15:59 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Gdzie? -U mnie w ogrodzie pod Warszawą. Nocleg daję.Stawiam beczkę piwa. Kiedy? :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 16:15 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Piomika, widzę, że masz niezłe konszachty z naszym idolem, a ja niegodnym........ Piomika, a skądeś Ty jest? Też bywam we Wrocławiu, ale Ty może z Pyrlandii jesteś?

Muzyk dobrze gada i widać, że czuje blues`a. Mogę przyjechać pod Warszawę, no problem, mogę kogoś zabrać ze sobą, do Konina pojedziemy autostradą.
Jak Bogas przyjedzie, to walnę taką odę na jego cześć, że Mickiewicz to normalnie się schowa. Ale z Bogasem coś dzieje się nie tak jak należy, pomarkotniał, brak entuzjazmu, dowcipu na forum. Ja po ostatniej imprezie czuję się lepiej.........., akumulatory podładowane, jemu też by pomogło.
Fajnie by było, gdyby przyjechało jak najwięcej osób, którzy są szczęśliwymi posiadaczami MEW, liczyłbym również na E11 i Automatyka, szczególnie.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 18:12 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Muzyk, jeżeli chcesz ściągnąć do siebie tęgie głowy to musisz się dobrze zareklamować, muzyka i beczka piwa nie wystarczą, by ktoś z Lubuskiego czy Zachodniopomorskiego przyjechał (ci są najlepsi). Dobrze by było, gdybyś miał już jakąś lokalizację, którą "tęgie głowy" (nie ja) mogłyby komisyjnie ocenić i poddać szczegółowej dyskusji, aby mogły wykazać się swą wiedzą, wymienić poglądy, posprzeczać się trochę. Jednym słowem musi być jakiś punkt zaczepienia, chociażby jakieś zdjęcia i dane dotyczące wysokości piętrzenia i przepływu.
Ja bardzo chętnie poznam innych forumowiczów. :wink:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 22:13 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Przede wszystkim bez Adama Mk i reszty towarzyszących mi od początku (mpoplawa, e-11, lukaszena i piomika) żadnej imprezy nie będzie. :mrgreen: Sensownych parametrów dla "góry" jeszcze nie posiadam. Fotek z wypraw trochę mam. :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 maja 2005, 23:36 
zaawansowany elektrowniarz

Miłe, że mam pozytywne notowania pomimo zgłaszania niestandartowych pomysłów. Imprezować coś ostatnio lubię. Znowu jestem mobilny, bo sierka dostała kilka nowych łożysk i kabelków. Stale coś dłubię i sprawdzam różne koncepcje. Chętnie podzielę się przemyśleniami.
Zgłaszam akces.
Pracę mam na szczęście taką, że pewnie uda mi się ją dopasować do terminu, jaki zaproponujecie.
Pozdrawiam Adam M.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 03:56 
Site Admin
Site Admin

[quote:2b7d10f39e="piomika"]Ok Sasza - tym razem się nie wymigam. Tamtym też się nie migałem naprwadę miałem urodziny mamy / nie mamusi , ani nie matki! /
Pozostaje tylko to jakoś zorganizować .[b:2b7d10f39e]Może Admin coś wymyśli ?[/b:2b7d10f39e]

Jeśli nie spotkanie dla nas ( czytaj: nawiedzonych) to chociaż dla niejakiej "studentki Kasi" ?!
A.......my wpadniemy przy okazji! :mrgreen: [/b][/quote:2b7d10f39e]

No pomyślimy pomyślimy....

Kasiu, skąd jestes ? 8)

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 11:13 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

AdamMk,Piomika,poparcie Admina jest,Lukaszen ma daleko ale jeszcze moze dobije.MPoplaw co z Toba?Tylko godzina jazdy!Sasza dzięki za rozkręcenie tematu.Liczę na Ciebie .Im więcej nas tym lepiej.Zapraszam wszystkich z kobitkami.Kasię też. :D {Nie wiadomo tylko czy zagląda na tę stronę.} Może 21 maja?

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 11:43 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ja jestem skłonny, choć od ostatniej imprezy mineło niewiele czasu. Materiał badawczy musi być i z pewnością dostarczy go Adam_mk, który ma doświadczenie akademickie i nieprzeciętne talenty oratorskie. Ja materiał badawczy zbiorę tydzień później, w ostatni weekend maja. Kto się wybiera?

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 12:31 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Może być 28V.Muzyczka będzie,piwo z beczki,klimacik,tematów nam nie zabraknie(co wynika z forum) dobry nastrój gwarantowany-Ludzie ! Będzie zabawa na cztery fajerki :!: Deklarujcie się :!: Adres i telefon wyślę na pw.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 13:36 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Panowie- małe sprostowanie / i z góry proszę, nikogo nie chcę urażić/
Jeżeli Admin pisze , "że pomyślimy" to zapewne wraca do swego pomysłu zorganizowania " jakieś imprezy" u siebie w Bydgoszczy ichyba nie jest to jakaś "podpucha"
Prawdę mówiąc to do Bydgoszczy mi bliżej niż do Warszawy!Jest jeszcze inny powód; przyjechało by węcej ludzi. I to nie spowodu "studentki Kasi" czy piwa.Ostatnio przyglądałem się uważnie zdjęciom z Mew Kujawska i miałbym pare pytań nazwijmy je techniczno-biznesowych! / jakieś problemy czy pytania to ja też mam! ,a przecież nie warto wyważać otwartych drzwi!!!/
Jeśli proponuję / czy mam ochotę / wypić z kimś piwo to to oznacza tylko tyle ,że w danym momencie mam trochę wolnego czasu , mam humor i jestem przypadkiem w okolicy. I mam chęć wymienić jakieś poglądy.
Etap "szukania idola" już dawno mam za sobą ,jeśli wogóle go kiedykolwiek miałem . A tak wogóle to moim ulubionym napojem jest nie piwo tylko ...dobra kawa.
Reasumując ; to z paroma osobami z tego forum chętnie bym się spotkał .Nie wiem tylko czy jak pryśnie " czar wyobrażni" i pseudonimy zamienią się na prawdziwe nazwiska to to forum nie umrze śmiercią naturalną......

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 13:46 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Zgadzam się z przedmówcą, też wolałbym zobaczyć MEW na żywo i aby impreza była w jej plenerze. Chętnie poznam osobiście każdego z imienia i nazwiska, nie mam nic do ukrycia, a do Bydgoszczy też mam bliżej.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 14:17 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Proponowałem u siebie ,bo nie wiem czy nowicjusza ktoś zaprosi do siebie.Nie sądzę aby kontakt osobisty wpłynął negatywnie na forum.Poza tym zgadzam się z przedmówcami.Ja mogę przyjechać wszędzie.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 08:57 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

[quote:59ab749167="Muzyk"]MPoplaw co z Toba?[/quote:59ab749167]

a jakie proponujesz tematy dyskusji :?:

BTW do Bydgoszczy mi bliżej

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 13:02 

Bo mnie zwykle chodzi o to, aby język giętki wypowiedział wszystko, co pomyśli głowa....
Nie wagarowałem! :P
Myślę, że nie szata zdobi człowieka! Inaczej nie zaproszono by ponuro wyglądającego, łysego okularnika i do tego gadatliwego... :roll:

Nasz kraj nie jest aż tak wielki (obszarowo), żeby się nie dało dla takich fajnych przeżyć!
Piszę się! 8)
Pozdrawiam Adam M.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 14:37 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Dziękuję Mpoplaw,że się odezwałeś ale czego Ty ode mnie wymagasz?Chciałem po prostu w jakikolwiek sposób podziękować-wodzirejem w żadnym wypadku nie będę.[quote:32e8dc7240="Sasza"]Materiał badawczy musi być i z pewnością dostarczy go Adam_mk, który ma doświadczenie akademickie i nieprzeciętne talenty oratorskie. Ja materiał badawczy zbiorę tydzień później, w ostatni weekend maja.[/quote:32e8dc7240]W tematach MEW jestem "świeży" i dopiero się zagłębiam.Piomika napisał:[quote:32e8dc7240]Jeżeli Admin pisze , "że pomyślimy" to zapewne wraca do swego pomysłu zorganizowania " jakieś imprezy" u siebie w Bydgoszczy ichyba nie jest to jakaś "podpucha"
[/quote:32e8dc7240]Czekam na rozwój wydarzeń.AdamMk. Jesteś świetny! :lol: A wogóle Panowie zrobiło sie straszne zamieszanie.Wszyscy chcą i mają bliżej do Bydgoszczy tylko co na to sam zainteresowany :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1