Ideolodzy powinni zajmować się raczej sprawami religijnymi, etycznymi ewentualnie badawczymi np. nad wynalezieniem lekarstwa na raka lub SR.
Natomiast inżynierowie finansowi zorientowali się, że nie da się na tym zarobić między innymi przez spadek cen świadectw ( cena 2012 ok. 286 PLN dziś ok 200 PLN ) oraz chore ceny lokalizacji, nieczynnych lub nadających się wyłącznie do grubej modernizacji MEW, to postanowili "wydymać" inwestorów.
Co Panowie powiecie na mój pogląd, że elektrownia musi się zwrócić w ciągu 5 lat ?
Wtedy część z was zakrzyczała mnie, że nie wiem nic o inwestowaniu i liczy się "syndrom".
Dziś wychodzi na moje, ale to marna pociecha dla tych co tak ochoczo utopili kasę.
Jedni utopili w spółce inni kupując najczęściej zdezelowaną MEW za cenę 10 letniej produkcji przy cenie "zielonego" 286

.
Będę się trzymał zdania i bronił go jak niepodległości: jeśli MEW nie finansuje się z "czarnej" a "zielone" to ma być bonus na Merca albo zegarek od Cartiera, to lepiej w to nie wkładać nawet 1 PLN.